18:00

Frisco/Annelund

Referat: Toarpsalliansen U - Frisco/Annelund

Toarpsalliansen U - Frisco/Annelund 5-2 (1-2)
Serie- och hemmapremiär för U-laget. Gött väder på "Hovet" och en hel del publik gjorde att det blev en skön kväll. Att vi dessutom vann gjorde inte saken sämre.
Vi startar ganska darrigt och har svårt att hitta linjerna i det egna spelet. Framåt känns det ok men defensivt funkar det inte alls. Efter drygt 10 minuter leder motståndarna med 2-0 utan att egentligen skapat chanserna själva. Tung uppförsbacke men vi lycka ändå repa mod och trycker på framåt. I mitten på halvleken får vi till slut utdelning på våra chanser 1-2.reducering på ett fint långskott från Emelie. Vi skapar åtskilliga lägen men bollen vill inte in. 1-2-underläge i halvtid men med mersmak.
I paus pratar vi om att ta mer löpningar och låta bollen göra jobbet. I övrigt var det bara att fortsätta som vi slutade första halvlek.
I andra fortsätter vi trycka på. I 55:e minuten krigar Rebecka O sig fram i straffområdet och trycker dit kvitteringen. Det hade vi verkligen förtjänat. F/A kommer fram i några sporadiska anfall men vi har betydligt bättre kontroll iförsvarsspelet och det blir egentligen aldrig farligt. Istället trycker vi på och går för vinst. Sista kvarten lossnar det äntligen. I 75:e gör Rebecka sitt andra mål för dagen fram till 3-2. Några minuter senare kommer 4-2 som också blir matchens delikatess. En passning till en felvänd Rebecka i straffområdet som klackar bollen vidare till en djupledsspringande Hanna. Hanna blir helt fri och sätter säkert bollen i nätet. I 85:e kan också Nellie fastställa slutresultatet till 5-2 på straff.
Bortsett från första kvarten var det en bra match. Den blev också bättre och bättre ju längre den led. Oerhört positivt att vi orkar så bra över 90 minuter.